2010-02-12 19:27:26• hírek • Gozner Gertrud

Újabb gyanús eset a megyében

Az országos szinten csütörtökön megerősített hét új sertésinfluenzás megbetegedés közül négyet a Kovászna Megyei Előpatak kórházában jegyezték fel. Ebben az egészségügyi intézményben az ország minden részéből fogadnak betegeket, akik izom- vagy idegsorvadásban szenvednek.

Az előpataki Dr. Horia Radu nevét viselő intézmény nem elégedett meg azzal, hogy a négy beteget elkülönítette. Azon kívül, hogy a beutalásokat is leállították, a kórházban fekvő negyven pácienst sürgősen hazaküldték. Akik a napokban készülnek kezelésre Előpatakra, telefonon egyeztessenek a kórházzal, mert a fertőtlenítés több napot is igénybe vehet.

Az előpataki Dr. Horia Radu izom- és idegsorvadásos betegek kórháza országos érdekeltségű intézmény, ezért közvetlenül az Egészségügyi Minisztérium alá tartozik. Többnyire nagyon súlyos betegeket kezelnek benne.

Közben Szatmár megyében egy újabb sertésinfluenza-gyanús megbetegedést észleltek. A harminc éves nőtől már mintát is vettek a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei és leküldték a bukaresti Cantacuzino Intézetnek. A pácienst kedden utalták be a kórházba tüdőgyulladással, azonban az állapota tovább súlyosbodott, ezért átkerült az intenzív terápiás osztályra. Az orvosok nem zárják ki a H1N1-vírus jelenlétét sem, ezért mintát vettek a pácienstől. Ha bebizonyosodik a vírus jelenléte, akkor a harmincéves nő lesz a hatodik újinfluenzás eset a megyében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: